Nechte se vábit plameny pekelné říše a spálit žárem, který vás láká. Oheň a žár vám dodá sílu a ochrání před vším nebezpečenstvím. A bude-li nesnesitelný, honem se ochlaďte pro nádherný pocit uvolnění.

Ceremoniální sauna je stejně jako finská sauna klasikou pro všechny saunaře. V teplotě 90-100 °C se tělo začne silně okysličovat, dojde k rozšiřování kožních pórů a cév. Zlepší se dýchání kůže a ta je potom vláčnější a svěžejší. Při následném prudkém zchlazení se z kůže vyplaví škodlivé látky, tuk a nečistoty.

V ceremoniální sauně se provádějí saunové ceremoniály. Jsou nepravidelné a časy, kdy probíhají, najdete v aktualitách, na našem facebooku nebo na aplikaci pro mobilní zařízení.

Saunový ceremoniál

je saunové divadlo, kdy saunér polévá saunové kameny a provoní saunu esenciálním olejem. Vyšší vlhkost vzduchu pocitově zvyšuje i teplo. Ručníkem nebo jinou pomůckou saunér rozvíří vzduch a tím je saunování intenzivnější. Ceremoniál trvá asi 10 minut, hraje při něm hudba a saunér má kostým podle tématu ceremoniálu. Někdy je ceremoniál s peelingem nebo malým občerstvením. Návštěvník se má na co dívat a vydrží v sauně déle, když se pak důkladně ochladí, má velmi příjemný pocit.

Další informace

Vlhkost vzduchu: 10-15%
Teplota: 90-100°C
Doporučená délka pobytu: 10-15 min

Do sauny se chodí bez oděvu a pod celé tělo (včetně chodidel) se používá saunovací podložka.